Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ-ΤΕΡΓΕΣΤΗ-ΒΕΝΕΤΙΑ

1η ημέρα, ΦΑΡΣΑΛΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ: 
Αναχώρηση Δευτέρα στις 21.00 το βράδυ. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, στο Βελιγράδι νωρίς το πρωί. Θα επιστεφτούμε τον  Άγ. Σάββα ( το μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων), αφιερωμένο στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο– κάστρο της πόλης, Μετά το τέλος της ξενάγησης θα κάνουμε μια στάση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα στον κεντρικό πεζόδρομο της Κνεζ Μιχάηλοβα όπου θα έχουμε  ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Αναχώρηση για το Ζάγκρεπμ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και στον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο μια βόλτα-γνωριμία της πόλης. 


 2η μέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Πρωινό και, ξεκινάμε την περιήγηση μας στο Ζάγκρεμπ το όποιο αποτελείται από τρία τμήματα: τα δύο παλαιότερα τμήματα (Κάπτολ και Γκόρντι Γκραντ) που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο κι από την Ντόλνι Γκραντ (“Κάτω Πόλη”) με εκτεταμένες σύγχρονες συνοικίες αλλά και βιομηχανικές περιοχές. Αξιοθέατα της πόλης αποτελούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ζάγκρεμπ, το Κροατικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Μουσείο Μίμαρα, το Εθνικό Θέατρο και η Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Στην συνέχεια  αναχώρηση   για την Λουμπλιάνα . Διασχίζοντας το κέντρο της πόλης, Θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη, το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, την γέφυρα των Δράκων και τις Τρεις γέφυρες, την αγορά, την πλατεία Presernov, το παλάτι του επισκόπου με την βιβλιοθήκη και το κάστρο. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος στο κέντρο τις πόλης. Διανυκτέρευση.  

3η  ημέρα: ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου, περίπου 3.200 μ. και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για την Τεργέστη. Η πόλη είναι γεμάτη με πολλά δείγματα art nouveau και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. Το κέντρο της πόλης προσφέρεται για μια ωραία βόλτα στους δρόμους του Borgo Teresiano με τα κομψά νεοκλασικά κτίρια που δίνουν στην πόλη τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πανέμορφη  Piazza Unit? D?italia, μία από τις μεγαλύτερες και σίγουρα ομορφότερες πλατείες με θέα προς τη θάλασσα στην Ευρώπη, και μάλιστα στην καρδιά της πόλης , τον Καθεδρικό ναό Cattedrale Di που  είναι αφιερωμένος στον San Giusto, πολιούχο της Τεργέστης και χρονολογείται από το 1300 και φυσικά  την  ελληνική εκκλησία της Τεργέστης, τον ο Άγιο Νικόλαο που είναι το σημείο όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του, την 1η Δεκεμβρίου 1797, και τον παρέδωσαν στους Τούρκους του Βελιγραδίου.  Τέλος θα θαυμάσουμε ,ένα υπέροχο κάστρο όπου εκεί έζησε ο αρχιδούκας Μαξιμιλιανός των Αψβούργων μαζί με τη γυναίκα του.  Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η  ημέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην πανέμορφη Βενετία, που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά, τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια και ενώνονται με μικρές γέφυρες.   Μια πόλη ρομαντική και υπέροχη, μια πόλη μουσείο. Κανάλια και γεφυράκια, παλάτια, μουσεία και αίθουσες τέχνης, μια ατμόσφαιρα τόσο υγρή και τόσο ρομαντική ταυτόχρονα, τόσο όμορφη αλλά και τόσο σκοτεινή. Θα μεταβούμε στο Τρονκέττο και με βαπορέτα θα φτάσουμε στην πλατεία Αγίου Μάρκου με τον ομώνυμο επιβλητικό ναό. Θα δούμε το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, την γέφυρα των στεναγμών και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Χρόνος ελεύθερος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

5η - 6η  ημέρα:  ΒΕΝΕΤΙΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Βενετίας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο  και απόπλους στις 12:00π.μ. για Ηγουμενίτσα .Τακτοποίηση στης καμπίνες του πλοίου. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα την επόμενη μέρα. 14:30μ.μ.  Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα Φάρσαλα. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για καφέ φθάνουμε  στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ:  420€ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ) 
  Επιβάρυνση  +95€ (ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ)
   Επιβάρυνση Δίκλινης Εσωτερικής Καμπίνας: 30€
   Επιβάρυνση Δίκλινης Εξωτερικής Καμπίνας: 40€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
    Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
    4 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.
    1 διανυκτέρευση στο πλοίο.
    Ημιδιατροφή καθημερινά (4 πρωινά και 4 βραδινά) (εκτός πλοίου).
    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Βενετία-Ηγουμενίτσα με (καμπίνες εσωτερικές ΑΒ4). 
    Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
    Έμπειρο Αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας.
    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
    Τα check point του λεωφορείου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
    Είσοδοι σε Μουσεία.
    Eίσοδοι σε Αρχαιολογικούς Χώρους.
    Τα γεύματα στo πλοίο.
    Ότι  άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
    Δημοτικός φόρος ύπνου. 

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα από αυτό.

Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου που να έχει εκδοθεί από την αστυνομία.