Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
3 ήμερη οδική εκδρομή 
ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΛΟΠΗ !!!
ΑΝΑΧ/ΣΗ : 09/03/2019 – ΕΠΙΣ/ΦΗ:  11/03/2019  

 
1η-ΗΜΕΡΑ: ΦΑΡΣΑΛΑ  -  ΜΟΝΗ  ΡΙΛΛΑ -  ΣΟΦΙΑ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα. Κάνοντας μία σύντομη στάση στα αφορολόγητα συνεχίζουμε για το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλλα, που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΛΟΠΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαϊκό θέατρο. Επιστροφή στη Σόφια. Διαν/ση. 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ  ΞΕΝΑΓΗΣΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΦΑΡΣΑΛΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το χιονοδρόμικο κέντρο VITOSA (Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει). Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρο. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης  μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στη λεωφόρο Βίτοσα. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας μια στάση στο Σαντάνσκι. Άφιξη, αργά το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.


ΤΙΜΗ ΚΑΤ 'ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ:145€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:45€

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
•    Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο από Λάρισα Θεσσαλονίκη μετ' επιστροφής.
•    2 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή ( 2 πρωινά, 2 δείπνα) στο NOVOTEL 4*.
•    Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος με τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό.
•    Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ 'όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων, και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Απαραίτητο διαβατήριο ή νέα ταυτότητα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Ο Αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του  προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα απ' αυτό.