Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
3 ήμερη οδική εκδρομή 
στο  Β Ε Λ Ι Γ Ρ Α Δ Ι !!!
ΑΝΑΧ/ΣΗ : 09/03/2019 – ΕΠΙΣ/ΦΗ:  11/03/2019   
1η-2η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΡΣΑΛΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Αναχώρηση την Παρασκευή 08 Μαρτίου στις 20.30.  Από την κεντρική πλατεία της Λάρισας 21.15.Διασχίζοντας τα Σκόπια  φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι νωρίς το πρωί.Αρχικά επισκεπτόμαστε το Ζέμουν μια περιοχή στο Νέο Βελιγράδι, με παραδοσιακά σπίτια, γραφικά σοκάκια και υπαίθριες αγορές, που δίνουν μια διαφορετική πινελιά στη μεγαλούπολη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε παραλιακά του ποταμού Σάββα όπου μας περιμένει το καραβάκι για να κάνουμε την κρουαζιέρα στα νερά του Σάββα και του Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ για όσους δε θέλουν να ακολουθήσουν την κρουαζιέρα.Κατά τις 15.00 κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και φαγητό. Το απόγευμα στις 20.00 συγκεντρωνόμαστε και με το λεωφορείο μας ξεκινάμε για το Belgrade by night, ώστε να θαυμάσουμε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης, μιας πόλης πληγωμένης στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα κάνουμε μια στάση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα στον κεντρικό πεζόδρομο της Κνεζ Μιχαήλοβα όπου θα έχουμε ελέυθερο χρόνο για φαγητό ή ποτό. Διανυκτέρευση..
3η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΕΜΕΓΚΝΤΑΝ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στις 09.00 ξεκινάμε την ξεναγησή μας στο Βελιγράδι με το λεωφορείο θαυμάζοντας την πανοραμική θέα και παρακολουθώντας περιφερειακά το Μουσείο Τίτο, αφιερωμένο στον ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο– κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς. Το κάστρο – φρούριο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων και πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάβα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φερραίος. Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον Άγ. Σάββα ( το μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων), αφιερωμένο στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας, όπου θα έχουμε περίπου 1 ώρα ξενάγηση και λίγο ελεύθερο χρόνο για έναν καφέ.
Κατά τη 13.00 θα ξεκινήσουμε για την προαιρετική μας εκδρομή στο Νόβισαντ, την πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή περίπου 1 ώρας, φτάνουμε στην πόλη, η οποία μοιάζει σα να ξέφυγε από παραμύθι και αποπνέει αέρα Αυστροουγγαρίας. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο όπου μέχρι σήμερα δεσπόζει το κτίριο, όπου στέγαζε το αλλοτινό Ελληνικό σχολείο. Το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι κατά τις 18.30 και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση.
Το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή Sava Mala για ποτό σε ένα από τα πολλά μπαρ της περιοχής.
4η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΦΑΡΣΑΛΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο. Αναχώρηση για Ελλάδα μέσω Νίς και Σκοπίων με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ ή φαγητό. Άφιξη τις βραδινές ώρες.
ΤΙΜΗ ΚΑΤ 'ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ:145€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:60€

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
•    Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο από Λάρισα Θεσσαλονίκη μετ' επιστροφής.
•    2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στα Belgrade city 4*, Queen Astoria 4* με πρωινό.
•    Ξεναγήσεις- περιηγήσεις του προγράμματος με τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό.
•    Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας καθ 'όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
•    Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επαγγελματικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων, δημοτικός φόρος ξενοδοχείου (1,5€ το άτομο για κάθε διανυκτέρευση) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Απαραίτητο διαβατήριο ή νέα ταυτότητα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Ο Αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του              προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα από αυτό.